Mórahalom

Intézményünk bemutatása

Csongrád-Csanád Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat Mórahalmi Tagintézménye
Cím: 6782 Mórahalom Barmos György tér 2.

Telefonszám: 06-62-281-037
E-mail cím:csmpsz.morahalom@gmail.com 
Honlap: www.csmpsz.hu

https://www.facebook.com/Csongrád-Megyei-Pedagógiai-Szakszolgálat-Mórahalmi-Tagintézménye

Tagintézmény-vezető: Baloghné Dobó Anikó

Tagintézmény-vezető helyettes: Dudás Ágnes

Az intézmény ellátási körzetébe tartozó települések: Mórahalom, Ásotthalom, Bordány, Csólyospálos, Forráskút, Pusztamérges, Öttömös, Ruzsa, Zákányszék, Üllés, Zsombó

Nyitva tartás, ügyfélfogadás: Hétfő-csütörtök: 8.00-16.00

Péntek: 8.00-14.00

Telefonos időpontkéréssel szakembereinktől konzultációs lehetőség kérhető.

Intézményünk bemutatása

Intézményünk a 2005-2006 –os tanévtől kezdte meg működését. Akkor még, egy néhány főből álló, de lelkes stáb alkotta a munkatársi gárdát. Működésünk összefüggött a helyi Általános Művelődési Központ, illetve a mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskola szervezeti struktúrájával. Évről évre bővült csapatunk, de megoldandó feladataink is sokasodtak. 2013. szeptember 1-et követően a Csongrád Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Mórahalmi Tagintézményeként folytatjuk tevékenységünket, kibővített ellátási területtel és szakmai repertoárral. A szakszolgálat jelenlegi telephelye a Móra Ferenc Általános Iskola épületén belül van, a mórahalmi járásban. (Mórahalom, 6782 Barmos György tér 2.)

Küldetésünknek tekintjük, hogy az ellátási területünkön, illetve körzetünkben élő gyermekek és tanulók számára színvonalas és ingyenesen hozzáférhető szakszolgálati segítséget nyújtsunk: tanácsadás, fejlesztések és különféle terápiák formájában. A szülőkkel rendszeresen konzultálva, velük együttműködve dolgozunk az eredmények eléréséért. Fennállásunk óta igyekszünk megfelelni annak az igénynek, hogy a családokat és az intézményeket tájékoztassuk a gyermekek szükségleteinek megfelelő ellátásokról Szolgáltatásaink nagy részét, utazó szakembereink a gyermekek oktatási-nevelési helyszínein biztosítják: települési óvodák, iskolák, bölcsődék. Fontosnak érezzük azt a személyességet, személyes jó kapcsolatot, melyet az intézményekben dolgozó pedagógusokkal ki tudtunk alakítani. Nyitottak vagyunk a hozzánk fordulók kéréseire, jelzéseire, hiszen ezen is múlik munkánk eredményessége. Büszkék vagyunk arra, hogy szaktudásunknak, a szakszerűségnek megfelelő hitelességet képviselhetünk: segítői attitűd és objektivitásra törekvés jellemzi munkánkat.